Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Börja här

Likviditet

Likvida medel är de pengar som ett företag har i sin kassa, men till dessa medel kan man ibland räkna in korta skulder som till exempel en checkkredit. När man istället för likvida medel använder ordet likviditet så menar man tillgången till likvida medel, och det behöver inte alltid vara samma sak som likvida medel i sig självt.

 

Likviditet är ett företags förmåga att betala

Likviditet är mycket viktigt för ett företag. Det är nämligen de likvida medlen som används när ett företag betalar sina räkningar, och om företaget inte kan betala sina räkningar så kommer företaget att gå i konkurs.

Likvida medel är de medel som finns tillgängliga för omedelbar användning. Obligationer, aktier och andra värdepapper räknas inte till likvida medel.

God likviditet mycket viktigt för företag

Att ha en god likviditet är mycket viktigt för ett företag. Detta kan förefalla självklart eftersom ett företag hela tiden måste betala räkningar.

Men att ett företag som vid ett visst tillfälle har god likviditet lätt kan hamna i problem om det inte sker viss planering med hänsyn till likviditeten. Många företag sitter i kontrakt som löper över lite längre tid. Hyreskontrakt är mycket bra exempel på lite längre kontrakt. Om ett företag som tycker att de har en bra likviditet plötsligt förlorar en av sina bästa kunder eller om flera kunder av olika anledningar inte betalar sina fakturor i tid så finns det risk att en hyra förfaller innan pengar kommer in vilket kan leda till problem med likviditeten, snabbt.

Revimatch  har levererat över 60 000 uppgifter, se vad våra kunder säger. ⭐

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Börja här