Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Börja här

SA-skatt

Den som är delägare i ett handelsbolag ska vanligtvis vara registrerad för något som kallas för SA-skatt, som är en särskild A-skatt, ”S- särskild, A-Skatt.” Det är delägaren i handelsbolaget som själv ska betala in skatten och avgifterna som hänförs till delägarens andel i vinsten från handelsbolaget. Som utgångspunkt för skatteinbetalningarna kommer delägaren i handelsbolaget att åläggas att betala preliminärskatt.
Exempel på när SA-skatt ska betalas
Det finns några kriterier för när en person ska betala SA-skatt. Några av dessa kriterier är:

  • Personen ska vara delägare i ett handelsbolag eller ett kommanditbolag
  • En person ska driva enskild näringsverksamhet eller ha ett företag som inte har ansökt om F-skatt eller som inte kan godkännas för F-skatt
  • Personen har gått sitt tillstånd för F-skatt återkallat
  • Personen betalar skatt för till exempel fastigheter eller för inkomster av kapital med mera som inte täcks för avdrag för skatt som en arbetsgivare med mera

Hur får man tillstånd för att man ska kunna få SA-skatt
Det finns ett antal saker som en person behöver göra för att kunna få SA-skatt. Några av dem är:

  • Att skicka in en preliminär inkomstdeklaration
  • Vara delägare i ett handelsbolag eller ett kommanditbolag
  • Vara bosatt i Sverige eller EU

Skatten som betalas in under året är en så kallad preliminärskatt. Detta betyder att den slutliga skatten kan bli annorlunda. Det är när personen med SA-skatt deklarerar sina inkomster i inkomstdeklarationen som det kommer bli klart vilken den slutliga skatten kommer att bli.

Revimatch  har levererat över 60 000 uppgifter, se vad våra kunder säger. ⭐

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Börja här