Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Börja här

Kredit

Kredit har en mängd betydelser men i samband med bokföring är det en del av kontostrukturen. Kredit betyder i bokföringssammanhang att man tar ut något från ett konto som används i samband med bokföring. Att ta ut från ett konto behöver i detta sammanhang inte nödvändigtvis betyda att man spenderar pengarna utan kan betyda att man bara vill bokföra pengarna på ett annat konto.

Två typer av konton för kredit och debet

Det finns olika konton där kredit ökar respektive minskar. På tillgångskonton ökar debet och kredit minskar när man sätter in pengar. Egna kapitalkonton och skuldkonton ökar kredit om man sätter in pengar. När det gäller inkomst- och intäktskonton så stiger kredit när man sätter in pengar och på utgifts- och kostnadskonton så minskar kredit vid en insättning.

Det kallas för kreditering när man sätter in pengar på kreditsidan i bokföring.

Kredit – Den andra betydelsen

Det finns också en annan betydelse av kredit. Den betydelsen är lättare att förstå. Det är när man får ett potentiellt lån, då har man en kredit. Det handlar till exempel om man får ett kreditkort med en limit på 50,000 kronor. De pengarna är en kredit så länge man inte nyttjar dem.

Revimatch  har levererat över 60 000 uppgifter, se vad våra kunder säger. ⭐

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Börja här