Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Börja här

Kassaflöde

Kassaflöde är precis som det låter ett flöde i kassan. Detta betyder kort och gott att det kommer in pengar i kassan. Begreppet kassaflöde har blivit allt vanligare och det har också blivit allt vanligare att det anses viktigt när man gör en bedömning av ett företag.

Vad är kassaflöde?

Kassaflöde är pengar som går ut och in ur företagets kassa, oftast bankkonton nuförtiden. Det är viktigt att skilja kassaflöde från till exempel kostnader och inkomster samt intäkter och utgifter. Det som kassaflöde är inbetalningar och utbetalningar. Det spelar alltså ingen roll vad du sålt och när du sålt något, det är själva betalningen som räknas när man diskuterar kassaflöde. Det kan till exempel se fint ut att ha sålt något dyrt men har du inte fått betalt ännu så har du inget kassaflöde från försäljningen.

Varför är kassaflöde viktigt?

Kassaflöde anses som viktigt eftersom det ger en korrekt bild av hur bra ett företag faktiskt går. Det är som sagt ingen poäng att vara glad över en ny kund om denne kund i slutändan aldrig betalar sin räkning. Det är istället mycket viktigt att mer pengar kommer in på kontona än vad som går ut från samma konton.

Revimatch  har levererat över 60 000 uppgifter, se vad våra kunder säger. ⭐

Få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud fra advokater eller jurister hurtigt og nemt, udfyld dit navn og tryk derefter på fortsæt:

Börja här